Németország és Magyarország között általános egyezmény van a kettős adóztatás megakadályozására. Ez azt jelenti, hogy megakadályozza, a magyar természetes vagy jogi személyek számára a Németországban megszerzett és adózott bevételeket Magyarországon is megadóztassák. Vagyis a jövedelem után abban az országban kell adózni, ahol azt megkeresték. A német adójog nem tesz különbséget abban, hogy egy magyar cégnek németországi telephelye van, vagy önálló belföldi társaságként működtetett magyar leányvállalata. Tehát egy Németországban működtetett telephely is adószámot kap. A társasági adót a vállalat nyereségére vetik ki, egységesen 15%.

Egy németországi cég alapításához és meglevő céghez is elengedhetetlen adózási és könyvelési szakértő. Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, aki mindkét ország pénzügyi rendelkezéseivel naprakész, valamint németül és magyarul is jól beszél. Ebben segítségünkre lehet többek között a nemetcegalapitas.de, ahol a munkatársak minden felmerülő adózási kérdés kezelését vállalják. 

konyveles.jpgFontos, hogy olyan szakembert találjunk, akinek nemzetközi szaktudása van, és szerteágazó németországi kapcsolatrendszerrel rendelkezik. A könyvelés során könyvelési beszámolókat kell készíteni, a német cég dolgozóinak járulékfizetési bevallásait, bérszámfejtést kell csinálni, mindezt a  német vállalkozás kezelésének törvényi előírásait követve. Erre a munkára megbízható szakemberekre van szükség, akik németül is magyarul is kommunikálnak. Ha nincs ilyen az ismeretségi körünkben, forduljunk olyan céghez, amely kimondottan erre a területre specializálódott.

Németországi adózási szabályokról részletesen:http://www.bzst.de/DE/Home/home_node.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetceg.blog.hu/api/trackback/id/tr905687705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása